pondělí 16. října 2017

Můj příběh, příběh Vlnovky - díl první

Ahoj, jmenuji se Jana a jsem obyčejnou holkou z Moravy :-)...

Příběh Vlnovky se začal psát v lednu 2017, a já si říkám, že Vás jím provedu... 
Jednoduše o projektu "e-shop Vlnovka" bude tento blog - o tom, jak to začalo, proč to začalo, o pocitech, plánech, o první objednávce, o lidech, které díky Vlnovce poznávám, o nabídce, která bude jejím obsahem, o každé malé radosti, která mě s ní pojí... A třeba i o konci, pokud by měl nastat. :-)

A protože se píše říjen 2017, načež Vlnovka byla " e-shopařsky spuštěná" koncem července, mám co dohánět, už teď v hlavě spousta témat o čem psát (reálně a bez obalu), snad jen trochu napřeskáčku! :-)
Něco málo, takový úvodník, je už naznačen pod "butónkem" O VLNOVCE. Třeba nahlédnete...
Mimo jiné se tam píše:


Hledala jsem vlnu, šálu, kabátek... a našla jsem tak trochu jiné plédy, ponča, kardigany, vlněné deky, dětské rukavičky, capáčky, vlněné balerinky, fusaky z ovčí vlny.... Stylové, hřejivé, nadčasové, elegantní! Našla jsem Alwero. Společnost, která mi učarovala! Společnost, která všechny tyto krásné věci umí ušít a posílá je s láskou dál. Pracuje s ovčí vlnou té nejvyšší kvality - pod značkou Woolmark, je ekologická, přátelská ke svým zaměstnancům i okolí, žádný "fast fashion"! Jejich produktová řada je tak široká, avšak na českém trhu doposud nedostupná.
To byla výzva!

Ale, tohle už je vlastně trošku shrnutí a předbíhám.. Úplně na počátku byla opravdu touha "něco" zkusit. Něco, co mi třeba jednou, (časem), umožní být pánem svého času, nebýt ve stabilním zaměstnání a pozorovat chod domácnosti jen brzy ráno a po šesté hodině večerní. (Už se dvěma dětmi to bylo docela náročné, neumím si moc představit, jak to půjde se třema :-). A píšu to tak jak to je, protože návrat do zaměstnání (korporátního prostředí), po mateřské, která mi končí v červnu příštího roku, kdy T. sfoukne třetí svíčku na dortu, prostě hrozí... A nemyslím to teď vůbec zle.
Po lidech, myšleno kolezích, klientech, nadřízených, se mi už vlastně docela i stýská! Po systému, povinnosti plnit plán (který je přirozený obchodní pozici), docela slušném stresu, časové náročnosti, nemožnosti věnovat se rodině, tak jak by člověk úplně chtěl.. už méně! :-))
Sama jsem zvědavá, jak to nakonec všechno dopadne...

Jasně, že bych moc ráda.. kdyby mi Vlnovka "umožnila" zůstat doma, a zajistila mi jakýs takýs příjem, ale jelikož jsem realista a při svém momentálním neekonomickém prodejním chování se dostanu na úroveň bodu zvratu možná tak nejdříve za několik měsíců :-))), zůstávám nohama na zemi a mám radost, že mi má Vlnovka po 10 týdnech fungování nese především radost z radosti mých známých a jiných členů rodiny, že mají radost z toho pěkného vlněného a lněného zboží, co můj krámek nabízí!
A já mám zase radost, že jsem dokázala internetové stránky sama spustit, že jsem konečně pochopila, jak funguje FB, instagram (doposud mě to vůbec nezajímalo:-)), s radostí balím ty drobné balíčky a počítám první drobné z prvních prodejů (a vězte, že ty drobné mají pro mne váhu tisíců)...

Prostě si TO užívám, navlíkám korálky, učím se propagovat (to svoje), vymýšlím si doprovodné dárečky, hrozně málo spim, v hlavě mám fakt tisíc myšlenek...

Ale o těch zase někdy příště. :)

Třeba o tom, proč právě název Vlnovka, proč právě artikl jako je vlna a len, anebo třeba proč jsem si vybrala za poskytovatele e-shopu právě Shoptet.

Bude mi ctí, kdy Vlnovkou prolistujete, nahlédnete a třeba i nakoupíte! Vězte, že tím uděláte radost především sobě...
A jestli přidáte i komentář, jak se stránky ne/líbí, budu moc moc ráda.

S úctou, 
Jana



2 komentáře:

  1. Jani, těším se, jak příběh Vlnovky bude pokračovat, a je mi ctí, že jsem k němu kapičku mohla přispět...;-) P.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, Peti, moc! A věz, že právě Ty jsi přispěla velkou měrou - logo, vizitky, bannery... jsou TVOJE a jsou parádní, líbí se mi čím dál víc! <3
    Jana

    OdpovědětVymazat

Za všechny vaše komentáře, připomínky, velmi děkuji.
Jana z Vlnovky